Još od osnivanja kompanije 1881. inovacija je bila ključna u Nooteboom-u. Vrhunske inovacije osiguravaju da Nooteboom Trailers vodi put na tržištu specijalnog drumskog transporta. Od prve revolucionarne inovacije 1953. godine sa niskonosećim prikolicama sa nezavisnim okretnim osovinama sve do razvoja u 2015. godini sa revolucionarnom i međunarodno nagrađivanom MANOOVR tehnologijom, koja je primenjena na niskonoseće prikolice i poluprikolice sa izuzetno niskim podom na nezavisnim osovinama ujedno sa velikim opterećenjem osovine. Ova osobina omogućava nemsetani prevoz čak i izuzetno visokih mašina i opreme !

Filozofija dizajna Nooteboom-a je korišćena tokom svih ovih godina I ostaje ista danas: njihovi proizvodi moraju biti jednostavni i praktični za rad, moraju biti robusni i pouzdani i svakako na kraju da osiguraju da su veoma manjim ukupnim troškovima održavanja. Inovacije ne igraju važnu ulogu samo u dizajnu proizvoda. Napredni softver omogućava kompaniji da izgradi posebnu konfuguraciju za sve kupce kao i specifične 3D modele. Ovo čini proces dizajna mnogo efikasnijim. Dosta toga se dešava i kada je reč o procesu inovacija. Na primer, nedavno je izgrađena nova farbara, koja predstavlja značajan korak napred u pogledu očuvanja metala i poboljšanja kvaliteta, efikasnosti i uslova rada. Takođe se često odlučujemo za zajednički razvoj sa klijentima, institutima za učenje / obuku, kao i drugim strankama unutar lanca. To nam omogućava da nađemo specifična rešenja za posebne zahteve naših kupaca. Na kraju, inovativni potencijal i znanje dolaze od samih ljudi. Pouzdanost je jedna od osnovnih vrednosti u Nooteboom-u. Upravo zbog toga je pružanje vrhunskog kvaliteta veoma bitno.

Nooteboom nikada ne pravi ustupke u vezi sa kvalitetom svojih proizvoda i usluga i zato koriste samo vrhunske materijale i komponente kvalitetnih, sertifikovanih A-brendova. U proizvodnom procesu velika pažnja se posvećuje kvalitetu i smanjenju vremena realizacije. Svemu ovome doprinose najnovije tehnologije i tehnike, primena LEAN-a, sveobuhvatnog sistema osiguranja kvaliteta i prvoklasni programi edukacije i obuke zaposlenih. Širom Evrope Nooteboom ima mrežu svojih centara za servisiranje, radionice za mobilne usluge i ovlašćene servisne partnere. I gde god se sretnete sa Nooteboom-om, možete očekivati isti visok nivo profesionalizma i posvećenosti vašem poslu. U slučaju nesreće Nooteboom nudi 24/7 hitnu službu.

Tehnika hidraulike st d.o.o. je jedini ekskluzivni zastuonik na teritoriji Republike Srbije za Nooteboom proizvode i ovlašćeni servisni centar.