vsl sistem za dizalice koji povećava nosivost dizalica

2015. godine Hiab je predstavio nov revolucioni sistem  u procesu rukovanja teretom VSL PLUS – (Variable Stability Limit PLUS) čime je omogućeno automatsko povećanje same nosivosti dizalice u odnosu na stabilnost vozila.

VSL PLUS sistem praktično znači merenje opterećanja na sva 4 stabiliztaora  uz pomoć senzora kao i masu tereta koja je utovarena u sanduku u cilju povećanja nosivosti samog krana. Ovak sistem štiti rukovaoca kranom, dizalicu kao i samo vozilo od preopterećenja dok sa druge strane automatski povećava nosivost samog krana uzimajući u obzir ukupnu težinu kamiona prilikom obračuna stabilnosti. 

Kako to zaista radi?

Sa VSL PLUS sistemom moguće je izmeriti (pomoću senzora) realno opterećenje stabilizatora. Veće opterećenje u tovarnom sanduku  znači i veći pritisak na samim stabilizatorima, što znači i bolja stabilnost. Na snagu stupa VSL PLUS sistem koji omogućava dizalici da prevaziđe postojeće ograničenje nosivosti same dizalice i omogući podizanje većeg tereta umesto dosadašnje blokade zbog preopterećenja. 

Ova funkcija je jedinstvena za Hiab i predstavlja deo svakodnevnog zalaganja Hiab kompanije za dalji razvoj proizvoda u cilju povećanja zadovoljstva svojih klijenata.